Tecar terapija

Glavni cilj terapije je stimulacija telesu lastnih fizioloških procesov celjenja.

TECAR terapija

Pri svojem delu uporabljamo TECAR proizvajalca INDIBA®, ki velja za začetnika edinstvene metodologije in patentirane tehnologije za fiozioterapijo, športno rehabilitacijsko medicino, plastično kirurgijo in estetsko terapijo.

TECAR terapija je najnovejša metoda zdravljenja poškodb in obolenj mišično-skeletnega sistema. Je  diatermična terapija, pri kateri gre za prenos visoko-frekvenčne (frekvenca: 448 kHZ) elektromagnetne terapije skozi telo do ciljnega tkiva pri katerem povzroči celično biostimulacijo, mikrocirkulacijo in hipertermijo. Posebnost terapije je, da deluje endogeno, kar pomeni od znotraj navzven. Poleg tega deluje protivnetno, regenerativno in protibolečinsko.

Glavni cilj terapije je stimulacija telesu lastnih fizioloških procesov celjenja. S tecar terapijo skrajšamo čas zdravljenja ter vplivamo na krepitev notranjih obnovitvenih sposobnosti tkiv. Uporabljamo jo v kombinaciji z manualno terapijo in na ta način globinsko zmehčamo mišično tkivo in pospešujemo naravne presnovne procese.

Terapija nam omogoča zdravljenje različnih težav, na različnih delih telesa kot so tendinitisi, adhezivnih kapsulitisov, teniških in golfskih komolcev, burzitisov, artroz kolka, kolena, pubalgij, zlomov, zvinov, plantarnega fascitisa, bolečine v križu, vratu, brazgotin itd..

Lahko se izvaja kot samostojna terapija ali pa kot dopolnitev k ostalim terapijam.

TECAR terapija pri bolečinah v prsnem in vratnem delu ter visoko energijski laser za bolečine v rami

TECAR terapija kot priprava na masažo hrbta

Naročite se

Naročite se na fizioterapevtsko obravnavo ali pa masažo. Lahko pa nam zaupate svojo težavo in vam bomo pomagali z nasveti.

Meridian FIT darilni bon

Darilni bon je lahko enkraten poklon osebi, ki vam veliko pomeni. Na ta način boste nekomu poklonili zdrav način življenja!

Jaka Kolenc
Sledi mi na
Latest posts by Jaka Kolenc (see all)