Protibolečinska terapija

Protibolečinska terapija

Elektroterapija je protibolečinska terapija in fizioterapevtska metoda, ki preko električnih tokov nizke jakosti učinkuje predvsem protibolečinsko in protivnetno, spreminja pa tudi mišično napetost, pospeši celični metabolizem, sprosti ožilje in vzdraži periferne živce.

Izvajanje protibolečinske terapije

Samolepilne elektrode namestimo tako, da je boleče mesto med elektrodama. V protibolečinski terapiji uporabljamo različne oblike električnih tokov:

Transkutana električna nevro stimulacija (TENS)
je protibolečinska terapija z električnim tokom nizkih frekvenc. Uporabljamo jo za lajšanje akutne in kronične bolečine. Deluje po principu prekinitve prenosa bolečinskega signala v možgane.

Terapija z interferenčnimi tokovi (IF)
pri kateri uporabljamo srednje-frekvenčne izmenične tokove, ki zaradi svojih značilnosti in možnosti razporejanja elektrod delujejo globoko v tkivu. Njihov učinek je predvsem protibolečinski in protivnetni, z draženjem živcev in ostalih struktur pa pospešujejo regeneracijo tkiv in poškodovanih živcev.

Diadinamski tokovi (DD)
so tokovi nizkih frekvenc, ki preko vegetativnega živčevja zmanjšajo napetost in zakrčenost mišic, blažijo bolečine in zmanjšujejo otekline po poškodbah.

Naročite se na masažo

Izberite svojo najljubšo masažo ali nam zaupajte želje in skupaj bomo izbrali takšno, po vaši meri.

Meridian FIT darilni bon

Darilni bon je lahko enkraten poklon osebi, ki vam veliko pomeni. Na ta način boste nekomu poklonili zdrav način življenja!