Kineziotaping

Kineziotaping

Kineziotaping je terapevtska tehnika, ki temelji na telesu lastnem naravnem procesu zdravljenja. Elastični lepilni trak (angl. kinesiotape), ki ga namestimo na obravnavani predel (mišico, čez sklep idr.), daje oporo, izboljša limfni pretok in prekrvavitev ter deluje protivnetno in protibolečinsko.

Kineziotaping - terapija z elastičnim lepilnim trakom

S trakovi lahko posamezno mišico skrajšamo ali podaljšamo, s tem pa podpremo oziroma popravimo gibanje v določeni smeri. Z namestitvijo trakov lahko izboljšamo tudi telesno držo (npr. sključena drža). Elastični lepilni trak običajno uporabljamo kot dodatek drugim terapijam. Tehnika temelji na poznavanju anatomije skeletno-mišičnega sistema in načinih lepljenja za doseganje želenega učinka.

Kineziotaping - potek terapije

” Kineziotaping trakove ” lahko pustimo na koži več dni, odvisno od namena. Z njimi se lahko tuširate, vendar jih po tuširanju dobro osušite z brisačo. V primeru neprijetnega občutka ali srbečice trak odstranite. Svetujemo, da vedno poslušate svoje telo. Ob pogosti uporabi elastičnega lepilnega traku na istem mestu se lahko na koži pojavi rahla rdečica ali srbenje. V omenjenem primeru je bolje, da se kineziotaping terapijo za nekaj dni prekine.

Naročite se na strokovni pregled

Naročite se na strokovni pregled. Dogovorili se bomo za termin in opredelili postopek za odpravo stanja.

Meridian FIT darilni bon

Darilni bon je lahko enkraten poklon osebi, ki vam veliko pomeni. Na ta način boste nekomu poklonili zdrav način življenja!