Manualna terapija miofascialnih prožilnih točk

Manualna terapija miofascialnih prožilnih točk

Manualna terapija miofascialnih prožilnih točk je manualna tehnika, pri kateri s pritiski na posamezne dele mišic zmanjšamo napetosti v mišici in s tem učinkovito odpravljamo bolečine.

Manualna terapija miofascialnih prožilnih točk

Osredotočamo se direktno na mesta čezmerne vzdraženosti mišice in njene ovojnice, ti. miofascialne prožilne točke (MPT), ki so lahko aktivne ali prikrite. Aktivna MPT je na otip boleča in občutljiva, ter izzove preneseno bolečino. Prikrita ali latentna MPT je na otip prav tako boleča, ne povzroča pa prenesenih bolečin. Slednja se lahko spremeni v aktivno ob določenih dejavnikih tveganja.
Prožilne točke nastanejo pri poškodbah mišic in skeleta, pri preobremenitvi mišic ali pri dolgotrajnih ponavljajočih obremenitvah posameznih delov telesa (ponavljajoči se gibi, sedenje za računalnikom ipd.). Vzrok bolečine je slabša prekrvavitev in posledično slabši dotok kisika v zakrčeni predel mišice.

Manualna terapija - potek

Manualna terapija miofascialnih prožilnih točk zajema različne pritiske na posamezne dele mišic, preko katerih dosežemo sprostitev znotraj mišičnih vlaken ter vzpostavimo normalno aktivnost obravnavane mišice.

Med samo terapijo z aktivnimi vodenimi gibi in koordiniranim dihanjem sodeluje tudi pacient, s čimer dosežemo boljši učinek terapije.

Naročite se na strokovni pregled

Naročite se na strokovni pregled. Dogovorili se bomo za termin in opredelili postopek za odpravo stanja.

Meridian FIT darilni bon

Darilni bon je lahko enkraten poklon osebi, ki vam veliko pomeni. Na ta način boste nekomu poklonili zdrav način življenja!