Terapija z ventuzami oziroma »cupping metoda«

Terapija z ventuzami t.i. »cupping metoda«

Terapija z ventuami t.i. »cupping metoda« je zelo učinkovita metoda za lajšanje bolečin in mišične napetosti.

Terapija z ventuzami t.i. »cupping metoda«

Terapija z ventuzami t.i. »cupping metoda« je zelo učinkovita metoda za lajšanje bolečin in mišične napetosti. Izvira iz tradicionalne kitajske medicine in pripomore tudi k razstrupljanju telesa, saj zaradi podtlaka pridejo na površino kože toksini, ki se nato lažje izločijo.

Izvajamo jo s pomočno silikonskih ali pa plastičnih ventuz, katere imajo obliko zvončka in so različnih oblik s premerom od 1 do 3 cm. Z ventuzami ustvarimo podtlak oziroma vakum, ki rahlo privzdigne in napne kožo. Vakuum vleče in razteguje tkiva (mišice, fascijo in kožo) in ustvarja ter izboljšuje cirkulacijo krvi. Posledično se povečajo tudi lastnosti celjenja v telesu. Terapija z ventuzami deluje podobno kot masaža globokih tkiv.

cupping-metoda

Obstaja veliko različnih metod izvajanja cupping terapije, vendar najpogosteje uporabljamo naslednji dve:

  • Ventuzo prisesamo na kožo in z njo drsimo po koži gor in dol
  • Ventuze prisesamo na koži in jih na enem mestu pustimo določen čas (do 15 min)

Med prvo in drugo terapijo z ventuzami se priporoča premor med 3 do 6 dni. Ventuz ne smemo polagati na enak predel vsak dan. Posledica te terapije so takojšno olajšanje in zmanjašanje bolečine in pa modrice, katere nastanejo zaradi vakuuma, katere pa po nekaj dneh tudi izginejo.

Naročite se na strokovni pregled

Naročite se na strokovni pregled. Dogovorili se bomo za termin in opredelili postopek za odpravo stanja.

Meridian FIT darilni bon

Darilni bon je lahko enkraten poklon osebi, ki vam veliko pomeni. Na ta način boste nekomu poklonili zdrav način življenja!