Klasična masaža

Meridian FIT – Klasična masaža v Ljubljani. Klasična masaža je masaža, kjer masiramo celo telo z namenom doseči sprostitev, splošno dobro počutje in odpravo bolečin, otrdelih mišic in napetosti.

Klasična masaža - namen in učinek

Klasična masaža je ena najbolj priljubljenih in pogosto izbranih masažnih tehnik v Sloveniji in Evropi. Pozitivni učinki klasične masaže zaobjamejo tako delovanje na telesnem nivoju, kot tudi njen pozitiven vpliv na čustveno blagostanje. Kakovostna klasična masaža je več kot zgolj pot do prijetne sprostitve telesa, temveč predstavlja del osrednje higiene osebne vitalnosti.

klasicna-masaza-slikaV studiju Meridian Fit klasično masažo izvajajo ustrezno izobraženi maserji in fizioterapevti.

Klasična masaža ima številne pozitivne učinke na telo. Pozitivno deluje na izboljšanje prekrvavitve, delovanje mišic in živčnega sistema, vzpostavi drsenje vezivnega tkiva, izboljša prožnost kože in spodbuja delovanje endokrinega sistema.

VPLIV KLASIČNE MASAŽE NA PREKRVAVITEV

Klasična masaža izboljša prekrvavitev in poživi limfni obtok. Zaradi izmeničnega stiskanja in sproščanja mišic klasična masaža pozitivno vpliva na razširjanje majhnih arterij in pospeševanje kroženja krvi v venskem obtoku. Zaradi povečane cirkulacije stranka po klasični masaži pogosto občuti toploto. Izboljšana cirkulacija ima številne pozitivne učinke na telo. Med drugim pozitivno vpliva na izločanje metabolnih produktov (kot na primer laktat) ter omogoča boljši dostop do kisika celicam v mišicah in živčnem tkivu. Po masaži je prekrvavitev telesa do kar osemkrat boljša kot pred masažo.

VPLIV KLASIČNE MASAŽE NA VEZVNO TKIVO

Z nežnimi površinskimi ali bolj globokimi masažnimi prijemi pozitivno vplivamo na drsenje med posameznimi mišicami. Šele ko so mišične ovojnice med seboj dobro pomične, postane naše gibanje bolj prosto in svobodno, za gibanje pa porabimo manj energije. Z ustreznimi tehnikami, lahko terapevt osvobodi drsenje med posameznimi plastmi. Rezultat je bolj gladko in sproščeno gibanje, brez neprijetnih zategovanj in bolečin.

VPLIV KLASIČNE MASAŽE NA ŽIVČNI SISTEM

Masaža aktivira delovanje parasimpatičnega živčnega sistema. Parasimpatični živčni sistem je ključen za občutek sproščenosti.

Ljudje, ki so pogosto pod stresom, so bolj nagnjeni k poškodbam zaradi kopičenja mikro poškodb in nezadostne regeneracije le-teh. To lahko vodi k nastanku različnih preobremenitvenih stanj. Če je telo dalj časa pod vplivom delovanja simpatičnega živčnega sistema, je možnost za regeneracijo telesa manjša. Ljudje, ki so veliko pod stresom, imajo pogosto zelo napete mišice vratu. Mišice vratu namreč oživčuje možganski živec, njegova aktivnost pa neposredno zrcali stanje našega živčnega sistema. Sproščanje mišic vratu je zato ključna vstopna točka v naš živčni sistem. Z informacijami, ki jih centralni živčni sistem prejema iz našega telesa lahko vplivamo na naše počutje, čutenje in zaznavanje.

Klasična masaža je prav zaradi vplivov na delovanje živčnega sistema ključno pomembna za športnike in ljudi, ki se v službenem ali zasebnem življenju srečujejo z povečano količino stresa. Zaradi spodbujanje delovanja parasimpatičnega sistema je po masaži regeneracija mikro poškodb hitrejša, boljše je zaznavanje gibanja. Izboljša se tudi sprostitev telesa, zmanjša se neprijetna bolečina in občutek izčrpanosti.

Masaža prav tako pomaga pri sproščanju hormonov, ki dajejo občutek sreče in zadovoljstva.

VPLIV KLASIČNE MASAŽE NA ZDRAVJE KOŽE

slika-masazeZaradi nežnih gibov, vtiranja olja in glajenja klasična masaža vpliva na izboljšanje lokale presnove v koži. Masaža omogoča odstranjevanje izločkov iz kože ter odstranitev mrtvih celic. Po masaži so bolj aktivirani receptorji za dotik izboljšana pa je tudi prekrvavitev med plastmi kože. Po masaži je naša koža lepša, bolj vitalna in sijoča.

Klasična masaža Meridian FIT, Ljubljana

Klasična masaža ima številne pozitivne učinke na delovanje telesa in osebno občutenje. Klasična masaža je bolj nežna v primerjavi s športno masažo ali terapevtsko masažo in je prva izbira pri osebah, kjer želimo doseči globoko sprostitev. Pri osebah, ki se soočajo z akutnim stresnim dogodkom, se priporoča izvajanje klasične masaže vsaj enkrat tedensko. Na ta način omilimo odziv telesa na stresni dogodek, poskrbimo za ustrezno regeneracijo telesa in telesu omogočimo sprostitev. Kot način ohranjanja vitalnosti se priporoča izvajanje klasične masaže v razponu 3 krat do enkrat mesečno, odvisno od aktivnosti in željenega cilja obravnave. Klasična masaža namreč ni zgolj wellness storitev, pod rokami izkušenega terapevta postane močno sredstvo, s katerim ohranjamo naše telo v ravnovesju.

Naročite se

Naročite se na fizioterapevtsko obravnavo ali pa masažo. Lahko pa nam zaupate svojo težavo in vam bomo pomagali z nasveti.

Meridian FIT darilni bon

Darilni bon je lahko enkraten poklon osebi, ki vam veliko pomeni. Na ta način boste nekomu poklonili zdrav način življenja!

Jaka Kolenc
Sledi mi na