Masaže

V studiu Meridian FIT Ljubljana masaže izvajamo kot samostojne programe, bodisi za sprostitev ali dobro počutje, kot terapije za lajšanje in odpravljanje bolečin ali kot dopolnitev k obravnavam po rehabilitaciji.

Masaža kot sprostitev ali terapija

Dandanes masažo opišemo kot aktivnost, kjer maser s pritiskom na telo in dele telesa želi pozitivno vplivati na organe in tkiva, naj bo to koža, mišice, obsklepna tkiva ali notranji organi. Osnovne masažne tehnike vključujejo pritiskanje, glajenje, gnetenje, vtiranje, udarjanje in tresenje. Intenzivnost, način izvedbe in dolžino prilagajamo posameznikovim potrebam in ciljem, ki jih želi masaža doseči. Vse vrste masaže blagodejno vplivajo na živčni, krvni in limfni sistem posameznika.

V studiu Meridian fit Ljubljana masaže izvajamo kot samostojne programe, bodisi za sprostitev ali dobro počitje, kot terapije za lajšanje in odpravo bolečin ali kot dopolnitev k obravnavam po rehabilitaciji.

V našem studiu vam ponujamo naslednje vrste masaž (dodati ikonce na katere se lahko klikne in se prikaže opis storitve):

Terapevtska masaža

Terapevtska masaža se osredotoča na sproščanje in mehčanje mišic in njihovih narastišč. Vključuje različne tehnike in pristope, ki pripomorejo k sproščanju mišic in odpravi bolečine, ki so zaradi tega nastale. S terapevtsko masažo zmanjšujemo možnost poškodb in izgubo sposobnosti gibanja, izboljšamo krvni in limfni pretok, izboljša se sklepna gibljivosti in regeneracija tkiv je hitrejša. Izvajamo jo tako pri lajšanju kroničnih (bolečine v križu, hernija diska,…) kot tudi akutnih (poškodba, bolečine v vratu itd.) bolečin.

Lahko se izvaja kot samostojna terapija ali pa kot dopolnitev k ostalim terapijam. Prilagajamo jo potrebam in želji uporabnika.

Klasična masaža

Klasična masaža ima številne pozitivne učinke na delovanje telesa in osebno občutenje. Klasična masaža je bolj nežna v primerjavi s športno masažo ali terapevtsko masažo in je prva izbira pri osebah, kjer želimo doseči globoko sprostitev. Pri osebah, ki se soočajo z akutnim stresnim dogodkom, se priporoča izvajanje klasične masaže vsaj enkrat tedensko. Na ta način omilimo odziv telesa na stresni dogodek, poskrbimo za ustrezno regeneracijo telesa in telesu omogočimo sprostitev. Kot način ohranjanja vitalnosti se priporoča izvajanje klasične masaže v razponu 3 krat do enkrat mesečno, odvisno od aktivnosti in željenega cilja obravnave. Klasična masaža namreč ni zgolj wellness storitev, pod rokami izkušenega terapevta postane močno sredstvo, s katerim ohranjamo naše telo v ravnovesju.

Športna masaža

Športna masaža je namenjena tako profesionalnim športnikom kot rekreativnim športnikom. Dokazano pripomore k preprečevanju poškodb in vzdrževanju dobrega telesnega in duševnega stanja. Pomaga pri pripravi športno aktivnih posameznikov, predvsem pri vzpostavljanju normalnega stanja po večjih telesnih obremenitvah. Je oblika masaže, ki je prilagojena zahtevam športa in potrebam uporabnikov. Lahko se izvaja pred športno dejavnostjo, med njo ali po njej. Športna masaža športniku/rekreativcu omogoča čim boljšo izvedbo gibanja. Športniki različnih disciplin zato usmerjajo pozornost tudi na čim boljšo regeneracijo tkiv na različnih delih telesa.

Meridian FIT masaža Ljubljana

V studiu Meridian FIT, Ljubljana, masaže strokovno in učinkovito izvajamo že več kot 10 let, zato se ljudje k nam radi in redno vračajo, nas priporočajo, naše znanje pa cenijo tudi profesionalni športniki in stroka. Obiščite Meridian FIT studio na Trubarjevi cesti 47, Ljubljana.

Po poklicu sem novinarka, torej cele dneve presedim ob računalniku, zaradi česar me je bolel hrbet. V Meridian sem torej najprej prišla zaradi masaž. Običajno so težave takoj izginile, da pa se ne bi pojavljale, so mi celo svetovali, kako naj sedim pri delu…

SonjaNovinarka

Naročite se

Naročite se na fizioterapevtsko obravnavo ali pa masažo. Lahko pa nam zaupate svojo težavo in vam bomo pomagali z nasveti.

Meridian FIT darilni bon

Darilni bon je lahko enkraten poklon osebi, ki vam veliko pomeni. Na ta način boste nekomu poklonili zdrav način življenja!

Jaka Kolenc
Sledi mi na
Latest posts by Jaka Kolenc (see all)