Terapevtska vadba joge

Terapevtska vadba joge

Temelj terapevtske joge je uskladitev gibanja telesa z ritmom dihanja.

Zakaj terapevtska joga?

Terapevtska joga je primarno namenjena preprečevanju nastanka novih in odpravljanju že nastalih težav mišično-skeletnega sistema, blagodejno pa z njo vplivamo tudi na dihala, srce in ožilje, živčevje, izločala in prebavila. Z izvajanjem terapevtske joge dosežemo boljšo vzdržljivost in prožnost mišic, večjo sklepno gibljivost, boljše ravnotežje ter zavedanje svojega telesa. Jogijske položaje (asane) povezujemo z različnimi tehnikami dihanja (pranajame) in meditacije, s katerimi krepimo zdravje dihal, odvisno od posamezne tehnike pa vplivamo tudi na boljšo sproščenost oz. budnost in koncentracijo.

Način izvajanja terapevtske joge

Terapevtska joga je oblika joge, pri kateri specifične jogijske položaje prilagodimo potrebam oz. omejitvam vadečega. Vaje se tako lahko izvajajo dinamično, v počasnejšem ritmu in z nižjo intenziteto, ali statično z zadrževanjem položaja. Za pravilno izvedbo posamezne vaje uporabljamo jogijske pripomočke (trakove, kvadre, odeje, blazine idr.), ki vadečemu omogočijo potrebno sprostitev, raztezanje ali krepitev določenega predela telesa.

Meridian FIT, terapevtska joga Ljubljana

Vadba se izvaja individualno ali v manjših skupinah (do 3 osebe), v vsakem primeru pa se položaji in način izvedbe položajev prilagaja potrebam posameznika. Primerna je tako za mlajše, odrasle kot tudi starejše. Obiščite nas v studiu Meridian FIT, Trubarjeva cesta 47, Ljubljana.

Naročite se na masažo

Izberite svojo najljubšo masažo ali nam zaupajte želje in skupaj bomo izbrali takšno, po vaši meri.

Meridian FIT darilni bon

Darilni bon je lahko enkraten poklon osebi, ki vam veliko pomeni. Na ta način boste nekomu poklonili zdrav način življenja!