Elektrostimulacija mišic

Elektrostimulacija mišic

Elektrostimulacija mišic je v fizioterapiji najpogosteje uporabljena za preprečevanje propadanja mišične mase (atrofije mišice) ter za ponovno pridobivanje vseh komponent mišične zmogljivosti (tj. mišične moči, vzdržljivosti idr.). Električni tokovi izzovejo kontrakcijo specifične mišice ali skupine mišic, ki jo želimo okrepiti.

Elektrostimulacija mišic in rehabilitacija

Elektrostimulacija mišic se uporablja predvsem v zgodnji fazi rehabilitacije po operacijah ali poškodbah, ko pacient med vadbo, zaradi otekline in spremljajočih bolečin, še ni sposoben aktivirati mišic pravilno ter v dovolj velikem obsegu. V kasnejših fazah rehabilitacije uporabljamo elektrostimulacijo kot dodatek aktivni vadbi.

Elektrostimulacija mišic - potek terapije

Na obravnavano mišico namestimo dve ali štiri samolepilne elektrode in sicer čim bližje mestu, kjer motorični živec vstopa v mišico. Na tem mestu dobimo z elektrostimulacijo najboljšo kontrakcijo mišice že pri nižji intenziteti. Programi stimulacije so dolgi med 20 in 60 minut – odvisno od terapevtskega učinka, ki ga želimo doseči. Za terapevtske namene se elektrostimulacija lahko izvaja vsak dan.

Naročite se na strokovni pregled

Naročite se na strokovni pregled. Dogovorili se bomo za termin in opredelili postopek za odpravo stanja.

Meridian FIT darilni bon

Darilni bon je lahko enkraten poklon osebi, ki vam veliko pomeni. Na ta način boste nekomu poklonili zdrav način življenja!