Tradicionalna kitajska medicina

Tradicionalna kitajska medicina

Tradicionalna kitajska medicina (TKM) temelji na filozofskem razumevanju življenja, zdravja in bolezni, na izkušnjah in tradiciji, saj je stara že več kot 4000 let. V zadnjih desetletjih se uveljavlja prepletenost tradicionalne kitajske medicine in zahodne medicine, kar uspešno izvajamo tudi v Meridian-Fit.

Tradicionalna kitajska medicina

Diagnostične slike ter mnenja zdravnikov upoštevamo, saj nam tehnologija danes omogoča globok vpogled v človeško telo, hkrati pa preverimo stanje telesa po tradicionalni kitajski medicini, kar pomeni, da se opremo na nauke petih elementov, teorijo jin jang in pretočnost QI energije po meridianih.

Najbolj pomembno je, da TKM ne odpravlja simptomov, ampak poskuša najti vzrok, ki je povzročil porušeno ravnovesje v telesu. Tradicionalna kitajska medicina razlaga, da je vsakemu organu nadrejeno določeno čustvo in obema je nadrejen določen meridian. Ko stimuliramo določen meridian/akupunkturno točko, vplivamo na fizičen in psihičen nivo človeka. Kadar je naše fizično telo zdravo in uravnoteženo, so zdrave tudi naše misli in čustva.

Zaradi porušenega ravnovesja v telesu, se pojavijo bolezni in bolečine. Zavedati se morate, da je vaše telo najboljši zdravilec, treba je samo aktivirati vašega Notranjega zdravnika, kakor mu pravimo tuinologi, to pa naredimo s pomočjo aktivacije akupunkturnih točk in meridianov. Vaše telo opravi devetdeset odstotkov zdravljenja, mi terapevti ga samo aktiviramo.

Pri nas uporabljamo metode TKM: Akupunktna masaža po Penzlu, tuina masaža, uporaba vakumskih kozarcev – ventuz, moksa in aurikuloterapija.

Tradicionalna kitajska medicina - tehnike

Izvajamo naslednje metode, ki jih je utemeljila kitajska tradicionalna medicina:

Meridian FIT - Tradicionalna kitajska medicina Ljubljana

V studiu Meridian FIT, Ljubljana, tehnike, ki jih pozna tradicionalna kitajska medicina, pogosto uporabljamo kot samostojne prakse ali kot del individualnih programov terapije. Obiščite Meridian FIT studio na Trubarjevi cesti 47, Ljubljana.

Po poklicu sem novinarka, torej cele dneve presedim ob računalniku, zaradi česar me je bolel hrbet. V Meridian sem torej najprej prišla zaradi masaž. Običajno so težave takoj izginile, da pa se ne bi pojavljale, so mi celo svetovali, kako naj sedim pri delu…

SonjaNovinarka

Naročite se na masažo

Izberite svojo najljubšo masažo ali nam zaupajte želje in skupaj bomo izbrali takšno, po vaši meri.

Meridian FIT darilni bon

Darilni bon je lahko enkraten poklon osebi, ki vam veliko pomeni. Na ta način boste nekomu poklonili zdrav način življenja!