Kinezioterapija

Kinezioterapija

Ker je naše telo ustvarjeno za gibanje, ima najpomembnejšo vlogo v rehabilitaciji po poškodbi redna telesna dejavnost. Pri kinezioterapiji uporabljamo gibanje kot osnovo za izboljšanje porušene koordinacije in biomehanike telesa.

Kinezioterapija - Individualne in skupinske terapevtske vaje

Poudarek je na usmerjenih vajah, pravilni izvedbi vaje in aktivaciji mišic oz. mišičnih skupin, katerim je vaja namenjena.

Vaje so na splošno usmerjene v krepitev mišične zmogljivosti (moči, vzdržljivosti), izboljšanje sklepne gibljivosti, prožnosti zakrčenih mišic, izboljšanje ravnotežja, propriocepcije in koordinacije, ter specifično npr. izboljšanje stabilnosti poškodovanega sklepa, sproščanje in postopno krepitev poškodovane mišice itd. Težavnost vaj se stopnjuje glede na začetno stanje telesne pripravljenosti od enostavnih gibov proti zahtevnejšim, v funkcijo usmerjenim gibom.

Kinezioterapija - namen terapevtske vadbe

Namen naših terapevtskih vadb je boljše razumevanje gibanja telesa; zakaj je posamezna vaja pomembna, kaj z njo pridobimo in na katere stvari moramo biti pozorni pri vsakdanjih aktivnostih za optimalno zdravje mišično-skeletnega sistema.

Naročite se na strokovni pregled

Naročite se na strokovni pregled. Dogovorili se bomo za termin in opredelili postopek za odpravo stanja.

Meridian FIT darilni bon

Darilni bon je lahko enkraten poklon osebi, ki vam veliko pomeni. Na ta način boste nekomu poklonili zdrav način življenja!